Tilitoimiston vaihtaminen on prosessi johon ei kevyin perustein ryhdytä.  Kaikki ei aina suju niin kuin on sovittu ja tämä harmillinen tilanne voi olla monelle yrittäjälle tuttu. Joskus vaikka yhteistyö on sujunut hyvin, niin vaihtamisen syynä voi olla muuttunut palveluntarve johon nykyinen tilitoimisto ei pysty vastaamaan.  

Tilitoimiston vaihtaminen voi tuntua haasteelliselta, mutta se ei ole mahdotonta. Mikäli mahdollista, tilitoimiston vaihto kannattaa ajoittaa tilikauden loppuun, jotta uusi tilitoimisto voi aloittaa ”tyhjältä pöydältä” ja vaihto sujuu helposti ilman että sama työ tehdään kahdesti. Joskus kuitenkin tilanne vaatii tilitoimiston pikaista vaihtoa, kesken tilikauden. Tilikauden kesken tehty tilitoimiston vaihto on tietenkin myös mahdollista, se vaatii vain hieman enemmän suunnittelua.  Me Leinosella voimme auttaa suunnittelussa, joten ota meihin yhteyttä jos tarvitset apua tilitoimiston vaihtoon. 

Vaihtaessasi tilitoimistoa, muista nämä seikat:

  • Etsi uusi tilitoimisto ennen kuin lopetat yhteistyön aiemman kanssa.
  • Pyydä aiemmasta tilitoimistosta mukaasi aikaisempi kirjanpitomateriaali, päivä- ja pääkirja sekä pitkä tuloslaskelma ja tase.
  • Toimita uuteen tilitoimistoon kaikki kuluvan tilikauden kirjanpitomateriaali sekä edellinen tilinpäätös.
  • Valmistaudu uuden yhteistyön alussa siihen, että uudella tilitoimistolla saattaa tulla kysymyksiä hieman enemmän kuin tavallisesti. Myös eri tilitoimistojen toimintatavat saattavat poiketa toisistaan, joten kerro rohkeasti mikä toimii ja mikä ei. 
  • Varmista onko sinulla aiemman tilitoimiston kanssa jonkinlainen irtisanomisaika, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Etsitkö uutta tilitoimistoa? Pyydä tarjous.

:

Leinonen Suomi - 

Korkealaatuista kirjanpitoa

Palveluita kasvavalle määrälle kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita.

Leinonen Suomi tarjoaa Suomessa kirjanpito-, palkanlaskenta-, konsultointi- ja hallintopalveluita. Olemme Taloushallintoliiton auktorisoima tilitoimisto, joten voit olla varma, että asioitasi hoitavat alan ammattilaiset. Tutustu tarkemmin palveluihimme. Toimistomme sijaitsee Helsingin Malmilla juna-aseman vieressä. Sovi kanssamme tapaaminen, ota yhteyttä.

Laadukkaiden kotimaisten kirjanpitopalveluiden ohella tarjoamme apua myös suomalaisyritysten kansainvälistymiseen. Lisäksi venäläiset ja virolaiset yritykset ovat viimevuosina olleet erityisen kiinnostuneita Suomen markkinoista ja siten myös yhteistyöstä Leinosen kanssa. Pyydä tarjous.

Jos toivotte meidän kirjoittavan uutisen tietystä aiheesta tai teillä on jokin kysymys liittyen kirjanpitoon, palkanlaskentaan tai muuhun taloushallintoon, niin lähettäkää se meille sähköpostiin contact(at)leinonengroup.fi. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. 

Lisätietojen saamiseksi, ota yhteyttä


Olemme Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen. Lue lisää mitä tarkoittaa olla Auktorisoitu tilitoimisto.

Email again:
Viimeisimmät uutiset

Uusia palkanlaskijoita Leinoselle 10. heinäkuuta

Leinonen Suomen asiantunteva tiimi on jälleen kasvanut uusilla jäsenillä.